lørdag den 26. januar 2013

Svampet chokoladekage med kokosglasur


Undskyld på forhånd - jeg VED godt, det ikke matcher mange af de nytårsfortsæt, der sikkert er lavet omkring en slankere linie i det nye år. Men dén her kage smager bare SÅ godt!
Jeg har lavet den tit og den er god HVER gang. God fornøjelse og velbekomme!
 
Svampet chokoladekage med kokosglasur
Opskriften passer til en almindelig stor bradepande.
 
Kagen:
4 æg
450 gr. sukker
450 gr. mel
4 tsk. vanille
4 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
4 dl. mælk
300 gr. oliemargarine
 
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes godt sammen.
Mel, bagepulver, vanille og kakao blandes i en skål og tilsættes.
Oliemargarinen smeltes i en gryde og mælken røres med.
Det hele blandes og hældes i en stor bradepande beklædt med bagepapir og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
 
Glasur:
200 gr. oliemargarine
2½ spsk. kakao
3 tsk. vanille
100 gr. kokos
300 gr. flormelis
1 lille kop stærk kaffe
 
Fremgangsmåde:
Oliemargarinen smeltes i en gryde og blandes med alle de øvrige ingredienser i en skål.
Prik en masse små huller i den færdigbagte og afkølede kage og smør glasuren ud over kagen.
 
Så'e den klar til servering og kan fint spises med en god vanilleis.
 
Velbekomme og god lørdag. Kærligst Anette

2 kommentarer:

  1. hej den ser lækker ud den må prøves ha en god dag

    SvarSlet
  2. Hejsa - Tak for din kommentar - altid dejligt med lidt liv herinde.
    Den ER lækker. Så glæd dig bare ;o). Også en rigtig god dag til dig.
    Kh. Anette

    SvarSlet

TAK fordi du læser med.
Jeg bliver altid glad for en kommentar - det er så dejligt motiverende.
Det er ikke sikkert, jeg får svaret. Men du kan være helt sikker på, at jeg værdsætter det.